استاندار خراسان رضوی: اتاق بازرگانی خاستگاه تصمیم‌سازی اقتصاد استان است پیش‌بینی قیمت طلا و سکه برای فردا دوشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ | روند بازار طلا و سکه کاهشی است؟ پیش‌بینی بورس برای فردا دوشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ | بی‌اعتنایی بازار سهام به اصلاحیه مالیاتی واریز ۸ میلیون تومان حج به حساب چه زائرانی بوده است؟ ریزش قیمت خودرو‌های داخلی و خارجی در بازار امروز | کدام خودرو ۷۰میلیون تومان پایین آمد؟ (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) زمان واریز مرحله سوم سود سهام‌عدالت مشخص شد | اعلام جزییات واریز سود سهام‌عدالت متوفیان ماجرای خرید و فروش کارتن‌ لوازم خانگی کره‌ای با قیمت‌های میلیونی چیست؟ قیمت شکر افزایش یافت (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) فروش ۴ تن طلا در ۲۵حراج | نیم تن طلا امروز فروخته شد (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) طرح فروش محصولات سایپا از روز چهارشنبه (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) آغاز می‌شود + جزئیات رئیس اتحادیه طلا و جواهر مشهد: حدود ۲۰۰ واحد صنفی طلا فروش همچنان پلمب هستند الزامات حضور موثر ایران در آینده بازار و اقتصاد افغانستان خام‌فروشی؛ سهم ایران از صادرات ۹۸ درصدی زعفران به جهان سقف هر کارت آزاد سوخت ۷ هزار لیتر است | سوخت‌گیری با کارت شخصی به ۸۰ درصد رسید حمایت مهم شاخص کل از دست رفت + نمای پایانی بورس (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) مقایسه وضعیت سد‌های خراسان رضوی با سد‌های کشور، در سال آبی ۱۴۰۲ آخرین قیمت مدل‌های آیفون در بازار (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) ایران بنزین یورو۵ تولید می‌کند فرماندار مشهد: تکمیل پروژه‌های انتقال آب به مشهد نیازمند تامین اعتبار کشوری است منتظر واریزی بزرگ دولت در خردادماه باشید + جزئیات قیمت طلا و سکه در بازار امروز مشهد (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) مشکلات صنف طلافروشان مشهدی پیگیری شده و رفع پلمب مغازه‌ها آغاز شد (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) کاهش ۴۰۰ هزار تومانی قیمت سکه تمام | حباب سکه کمتر شد (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) قیمت طلا، دلار، سکه و ارز دیجیتال در بازار امروز (یکشنبه، ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) قیمت محصولات سایپا و ایران‌خودرو در بازار امروز | نوسانات همچنان گریبان‌گیر بازار خودرو (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) بررسی وضعیت رهن و اجاره آپارتمان در منطقه ارشاد مشهد (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) پلمب ۳ واحد صنفی موبایل فروشی در مشهد
سرخط خبرها

راه همچنان برای سودجویان باز است | زمین‌خواران در کمین ۲۰۰۰ کیلومتر اراضی ملی خراسان رضوی

  • کد خبر: ۲۰۹۹۵۹
  • ۱۵ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۱:۳۸
راه همچنان برای سودجویان باز است | زمین‌خواران در کمین ۲۰۰۰ کیلومتر اراضی ملی خراسان رضوی
به گفته معاون اراضی منابع‌طبیعی استان، موازی کاری متولیان حفاظت از اراضی، راه را برای سودجویان باز کرده است.

به گزارش شهرآرانیوز «اراضی ملی توسط چند دستگاه حفاظت می‌شوند؛ بنابراین اهداف و جهت‌های مختلف و متفاوت این دستگاه‌ها موجب اتلاف اعتبار می‌شود؛ همچنین متولیگری چند دستگاه در یک عرصه واحد، راه را برای سودجویی برخی افراد باز می‌کند.»

این صحبت معاون حفاظت و امور‌اراضی اداره‌کل منابع‌طبیعی خراسان‌رضوی است که این موضوع را به عنوان یکی از چالش‌های حوزه اراضی ملی بیان می‌کند. طبق گفته او، اکنون منابع طبیعی، محیط‌زیست، امور اراضی و راه‌و‌شهرسازی تشکیلات جداگانه‌ای برای حفاظت دارند که در‌صورت ادغام به هم‌افزایی و صرفه‌جویی در هزینه‌ها کمک می‌شود.

سیدرضا ابوترابی در گفتگو با خبرنگار شهرآرا، با اشاره به اینکه اکنون به‌دلیل متولیگری چند‌دستگاه در حوزه حفاظت از اراضی ملی، دچار تداخل مقررات موازی هستیم، بیان کرد: علاوه بر این چالش، خلأ‌های قانونی نیز داریم که حل این مسئله نیازمند اصلاح قانون است؛ مثلا اسناد عادی یعنی قولنامه‌ها در مراجع قضایی به رسمیت شناخته می‌شوند. با وجود اینکه طرحی برای اعتبارزدایی از این اسناد در مجمع تشخیص‌مصلحت‌نظام مطرح بود، هنوز عملیاتی نشده است و متأسفانه اسناد عادی توسط افراد سودجو وسیله‌ای برای اعتراض به تشخیص اراضی ملی و گرفتن رأی علیه منابع‌طبیعی شده‌اند.

کمبود نیرو برای حفاظت از اراضی ملی

معاون حفاظت و امور اراضی اداره‌کل منابع‌طبیعی خراسان‌رضوی ادامه داد: زمان اعتراض به تشخیص اراضی ملی نیز نامحدود است و این موضوع به چالشی تبدیل شده است که پیشنهاد می‌دهیم قانون به‌نحوی اصلاح شود که مهلت قانونی برای معترضان در نظر گرفته شود.

ابوترابی کمبود نیرو و تجهیزات را مشکل دیگر این حوزه دانست و افزود: براساس استاندارد‌ها برای هر ۵۰‌هزار مرتع به یک نیروی حفاظتی نیاز داریم که اکنون حدود سه‌برابر تعداد نیروی موجود، به نیرو نیاز داریم. چون مجوز استخدام نداریم، نیرو‌ها از طریق شرکت‌های حفاظتی به‌کارگیری می‌شوند و به‌همین‌دلیل کارایی و انگیزه لازم را ندارند.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا می‌توان گفت بیشتر در کدام شهر استان، آزادسازی اراضی ملی صورت گرفته است، اضافه کرد: طرقبه و شاندیز و گلبهار شهر‌هایی هستند که میزان زمین‌خواری در آن‌ها بیشتر است، آن‌هم به این دلیل که در نزدیکی کلان‌شهر مشهد قرار دارند. این شهر‌ها بیشتر در معرض تب ویلاسازی قرار دارند.

۲‌هزار کیلومتر مناطق بحرانی، نیازمند اجرای کمربند حفاظتی

معاون حفاظت و امور اراضی اداره‌کل منابع‌طبیعی خراسان‌رضوی در‌باره اجرای کمربند‌های حفاظتی برای اراضی ملی، بیان کرد: اکنون مجموع کمربند‌های حفاظتی که اجرا شده بیش از چهارصد کیلومتر است که ۷۲‌کیلومتر از این آمار، امسال صورت گرفته است. اما ۲ هزار کیلومتر مناطق بحرانی برای اجرای این کمربند‌ها داریم که اجرای کمربند برای همه این مسافت هزینه هنگفتی می‌خواهد.

ابوترابی با اشاره به اینکه یگان حفاظت اداره‌کل منابع‌طبیعی به‌عنوان نیروی میدانی در خط مقدم برای حفاظت از اراضی ملی است، بیان کرد: علاوه‌بر‌این، سامانه‌۱۵۰۴ به گزارش‌های مردمی اختصاص دارد که از طریق این سامانه ۱۷۱۳‌فقره گزارش درباره تخلفات اراضی ملی به دست ما رسیده که ۸۰‌درصد این گزارش‌ها منطبق بر واقعیت است.

۲‌هزار کیلومتر اراضی ملی خراسان رضوی، در تیررس زمین‌خواران

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->